Hjem

 

    Mig og kunsten

 

    Quilte galleri

 

    Udstillinger

 

    Link     

 

    Kontakt        

 

               

 

 

 

 

Mig og kunsten

 

 

Jeg er født i 1944 i København, og har syet quilt fra 1990.

Jeg startede med at sy traditionelt patchwork, men på min allerførste workshop hos Dorle Stern-Sträeter, syede jeg min egen komposition.

Senere er jeg kommet med i gruppen QuilteQunstnerne, som bruger mere moderne teknikker og laver utraditionelle quilts.

 

Jeg kan bedst lide at arbejde med udgangspunkt i min helt egen inspiration, men har også syet quilts ud fra forskellige temaer. Det sidste er svært og det kræver lang tid at komme frem til et brugbart resultat.

 

Når jeg arbejder frit, tager jeg ofte udgangspunkt i farver og stoffer. Det giver ideer til kompositionerne. Jeg arbejder også meget med at lægge stykker af stof med rå kanter, oven på et underlag - lag på lag - . Jeg laver først en skitse, men arbejder hen ad vejen sammen med quilten

"jeg lader den komme til mig". Min tilgang til quilten er altså improviseret og intuitiv.

 

Inspirationen til quilten finder jeg også i mine oplevelser, lige fra solnedgangen på Fyn, stenmalerier i Sverige,  til mine  rejser rundt i verden bl.a. til Kina, USA, og her til sidst min 8 måneders lange rejse til Grønland.

 

Quiltning er en måde at udtrykke sig på. Det er spændende ved at udarbejde en artquilt er den kreative udfordring, hvor jeg skal bruge mig selv på en anden måde, end mit arbejde og øvrige gøremål. Det har endvidere åbnet mine øjne for farver, former, kunst og brugen af de mange forskellige teknikker. Det er en stor udfordring at prøve at sy en quilt, der tilfredsstiller alle krav, og som jeg gerne vil vise andre fx. på udstillinger.

 

Endvidere er quiltningen en måde at slappe af på, selv om der kan være stressede perioder undervejs, når jeg vil noget og quilten noget andet, samtidig med at en deadline til en udstilling skal nås.

 

Endelig betyder quiltningen mange kontakter til andre quiltere, rejser til festivals, udstillinger og workshops forskellige steder i Europa - altså et socialt liv - .

 

Ulla Valnert

 

 

 

 

Ulla Valnert • www.valnertquilt.dk • ulla@valnert.dk